Архів блогу

вівторок, 7 травня 2019 р.


Пристрій декоративний ЛРзБ-5

ПД ЛРзБ-5 (пристрій декоративний лампа різнокольорова з бульбашками п’ятитрубна) виготовлений для естетичного задоволення, гіпнотичної (залипаючої) дії, може використовуватись в медитативних цілях, спрямований на заспокоєння або просто звернення на себе уваги.
Лампа виготовлена вручну по домашньо-наколінній технології.  З деяких загальнодоступних і легковпізнаваємих предметів. Матеріал лампи – пластик, трубки - кварцове скло. Електроніка зібрана на основі Ардуіно, блималка організована за допомогою бібліотеки ShiftPWM, перемикач режимів – магнітний.

Режимів світіння 9, як і в прикладі з використаної бібліотеки для Ардуіно.
Режимів бульбашок -3. Після увімкнення живлення вмикається 15секундний режим продувки з поступовим переходом до робочого режиму №1(найгучнішого). Якщо після цього режими не перемикати лампа почне прокручувати всі режими світіння по кругу, режим бульбашок при цьому не зміниться. Для зміни режиму бульбашок, або їх увімкнення потрібно піднести магніт до чутливої області і затримати на 3 секунди. Для зміни режиму світіння магніт достатньо просто піднести і прибрати. Режими перемикаються по колу.
В темній частині відео зображений найтихіший режим роботи бульбашок та найцікавіший на мою думку режим перемикання кольорів. Завдяки «класній» камері звук значно підсилюється, а зображення бажає кращого. Насправді в такому режимі за пару метрів шум ледь чутно, кольори насиченіші, бульбашки чіткіші.
Також є функція аварійної зупинки, яка спрацьовує при герметизації ємності, або при старті коли ще не вся вода витіснилась із пневмосистеми.

Гадаю ЛРзБ-5 достатньо цікава й оригінальна декорація, яку можна використати в тематичних закладах, в якості подарунка чи для залипання вечорами, тому власник лампи ще не визначений.

У випадку натхнення чи появи цікавих буде описано процес створення і конструкція детальніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар